Salo
+358 (0)466 000 444
info@ik9i.com

Käytösklinikka ja ongelmakoirakoulutus

Koirien käytösklinikka auttaa ja neuvoo koirien häiriökäytöksen hoidossa ja koulutuksessa, sekä arjen taitojen opettelussa pennusta senioriin. Tavallisia käytöshäiriöitä ovat mm. remmirähjääminen eli aggressiivinen käytös toisia koiria tai ohitettavia ihmisiä/autoja/pyöriä kohtaan, jahtaaminen, hihnassa vetäminen, eroahdistus, ääniarkuus, aggressiivinen/arvaamaton käytös, erilaiset pelkotilat, resurssiongelmat, hoitotoimenpideongelmat esim. kynsien leikkuu, tavaroiden ja kodin tuhoaminen, sisälle tarpeiden tekeminen ulkoilusta huolimatta, matkustusongelmat autossa, karkailu, luoksetulo-ongelmat, näykkiminen jne. Käytösklinikalla selvitetään ongelman syy/syyt ja kartoitetaan mahdollisesti tarvittava koulutuksen tarve ja laajuus.

Muutos koiran käytökseen saadaan parhaiten yksilöllinen lähtökohta huomioiden. Käytösklinikalla kartoitamme toiveesi ja tilanteesi, ja yhdessä suunnitellen voimme löytää juuri sinulle ja koirallesi sopivimman koulutuskokonaisuuden. Yksityisopetusta on mahdollista saada EHYT-areenalla, jolloin voimme harjoitella häiriöttä rauhallisessa ympäristössä. Teemme myös kotikäyntejä mahdollisuuksien mukaan. Jos käytöshäiriön syynä on kipu, vamma tai sairaus, apua löytyy eläinlääkäriltä.

Koulutusmenetelmämme perustuvat käyttäytymistieteisiin. Hyödynnämme opetuksessamme uusinta tutkittua tietoa koirien käyttäytymisestä, oppimisesta ja tarpeista. Noudatamme Suomen Eläintenkouluttajat ry:n eettisiä sääntöjä, ja koulutus sekä eläimen käsittely nojaavat luottamuksellisen suhteen rakentamiseen, onnistuneeseen kommunikointiin sekä toivotun käytöksen vahvistamiseen. Käytössäsi on yksityisopetuksessa kouluttajan lisäksi myös ohjaaja avustavan koiran kanssa, jolloin voit turvallisesti harjoitella esim. ohituksia vieraan koiran kanssa. Kohteena olevia/ohitettavia avustavia koiria on käytössäsi useita erilaisia, jolloin harjoittelu ei rajoitu vain yhden ja saman koiran ohittamiseen. Myös vastaehdollistaminen/siedättäminen kohteisiin (esim autot, polkupyörät jne) tapahtuu turvallisesti ja tehokkaasti, sillä käytössäsi on kouluttajan lisäksi ajoneuvo ja ajoneuvon kuljettaja. Näin toistojen määrä ja sopivan etäisyyden asettaminen ajoneuvoon nähden sujuu mallikkaasti. Eroahdistusta hoidettaessa on mahdollista myös koiran kuvaaminen sen yksin ollessa, jotta yksinolon pelkoa voidaan hoitaa mahdollisimman onnistuneesti koiran reaktiota seuraten.

Varaamme ensimmäiseen käyntiin aina vähintään 2 tuntia. Mahdollisesti tarvittavat jatkokäynnit voivat olla tunnin mittaisia. Saat käyttöösi myös sinulle yksilöllisesti laaditun kirjallisen koulutussuunnitelman, jonka avulla harjoittelu sujuu luonnikkaasti myös tapaamisten välillä. Voit halutettasi tilata yksityisohjausta myös etävastaanottona verkossa kätevän Zoom-videoyhteyspalvelun kautta.

Lämpimästi tervetuloa juttelemaan ja löytämään keinoja sujuvampaan arkeen koirasi kanssa!

  • Ensimmäinen käynti (2h) 180€ sis. alv 24%
    • sisältäen kirjallisen koulutussuunnitelman ja mahdollisesti tarvittavan avustajan esim. ohituskohteeksi
  • Seuraavat tunnit 90€/h sis. alv 24%
    • sisältäen kirjalliset jatko-ohjeet

Kotikäynneillä lisätään matkakulut (km-korvaus)