Salo
+358 (0)466 000 444
info@ik9i.com

Ibolya Gáti

Ibolya Gáti aloitti uransa Unkarin poliisissa vuonna 2001. Työskenneltyään ensin partiointi- ja tutkintatehtävissä kotikaupungissaan, hän siirtyi töihin Unkarin Poliisikoirakeskukseen 2006. Hänen tulevaisuuden haaveenaan oli työ poliisikoiranohjaajana, mutta aiempi työkokemus poliisissa ei ollut hyödyksi tässä tehtävässä. Ibolya työskenteli lujasti toteuttaakseen haaveensa, ja viisi vuotta myöhemmin hän pääsi aloittamaan ensimmäisen kurssinsa – tunnistusetsintäkoiran ohjaaja -kurssin.

Suurin käännekohta Ibolyan koirankoulutusuralla tapahtui vuonna 2012, kun hän tapasi mentorinsa, itävaltalaisen Berthold Gasserin, joka oli yksi ensimmäisiä FRONTEXin koiratiimien arvioijista ja vanhemmista kouluttajista. Ibolya seurasi Bertholin jalanjälkiä ja hänet sertifioitiin EU:n Raja- ja Merivartiovirasto FRONTEXin K9 teamin kouluttajaksi vuonna 2014. Hän erikoistui yleiskäyttö- ja erikoisetsintäkoiriin.

Serfifioinnin jälkeen hän on työskennellyt mm. Kouluttajana FRONTEXin koiranohjaaja- ja kouluttajakursseilla. Hän on myös työskennellyt arvioijan tehtävissä FRONTEXin kursseilla vuodesta 2018.

2016 lähtien Ibolya on työskennellyt kouluttajana poliisille, rajavartiolaitokselle, armeijalle ja tullille useissa Euroopan maissa sekä Etelä-Afrikassa. Hän on myös tehnyt konsultin töitä yrityksille, jotka kouluttavat räjähdekoiria YK:lle sekä huume- ja pelastuskoiria viranomaistahoille ympäris maailmaa.